Blog

Categorie: Kleurenanalyse

Kadootje van oma aan haar kleindochter

Afgelopen donderdag weer zo'n middag vol kleur en fleur gehad.
Het was een kadootje van oma aan haar kleindochter. 'Mag ik dan mee komen kijken enne mijn dochter, haar moeder misschien ook?' had ze eerder bij het afspreken bescheiden gevraagd en na mijn 'natuurlijk, gezellig toch?', stapten ze nu gedrieën mijn salon binnen.
De mooie, in zacht paars geklede oma, de lange slanke charmante moeder in een blauw zomerjurkje met print en de eveneens slanke kleindochter in kort een trendy shortje, dubbel hemdje erboven, mooi koppie met prachtig lang haar.
Op mijn verzoek hadden de twee dames hun eigen kleurenwaaier meegenomen.
'Zo, die zijn van lang geleden', riep ik verheugd en herkende de oude waaiers van mijn opleiding en zag mij zo'n 20 jaar geleden weer in de klas zitten. 'Ja' zeiden ze, 'het is al heel lang geleden dat wij dat hebben laten doen. Kloppen ze nog wel?'
Ik bestudeerde hun kleuruitstraling en profielschets en constateerde: " ja klopt aardig, is goed gedaan hoor. Tja gedegen goede opleiding gehad hè, die analistes van toen".
'Maar', vervolgde ik, 'ik kijk tegenwoordig naast kleur naar veel meer extra’s zoals: stijl, maat, mode, model en karakter'.
Nou daar wilden ze alle drie alles over weten en na zo'n klein uurtje kwam kleindochterlief dan toch voor de spiegel te zitten.
Zij werd al vaak als model gevraagd en had een klassiek evenwichtig gezicht met een brede kaaklijn en een smalle kin, heel bijzonder.
De diepe, koele zomerkleuren kleurden haar lichte huid roze op, deden haar ogen helderblauw glanzen en haar gezichtsvorm prachtig uitkomen.
Daarna een haarcoupe- en halslijnadvies en de ietwat verlegen maar nieuwsgierig kijkende kleindochter wilde nu alles weten. Ze drapeerde haar voorkeur kleurendoeken uit haar kleurenpalet zelf als een volleerd modemodel om haar ranke hals, keek in de spiegel en lachte, 'dit is mooi, staat me goed hè?'
En zo was oma's missie geslaagd. Bij het afscheid zei ze nog: 'oh ja dat wil ik nog even zeggen, ik vond je website er uit springen, mooie kleuren en heel aantrekkelijk. Daarom heb ik voor dit adres gekozen'. En ze straalde van oor tot oor, net als beide andere dames.
Kijk en dat was dan met recht weer zo'n leuke middag vol kleur en fleur.

Reactie op Facebook van moeder Rinke van Wijngaarden:
Wat een mooi verhaal is dit, en het was inderdaad GEWELDIG !! We hebben er zoveel van geleerd en het was heel gezellig... dank je wel voor deze bijzondere middag!

Reactie op Facebook van oma Annie Schep:
We kijken alle drie terug op een gezellige, leuke, leerzame middag die veel stof tot denken/napraten heeft gegeven. En Madelief, de jongere kleindochter, zegt dat ze niet kan wachten met het kleuradvies tot ze zestien is! (is nu twaalf). We zullen wel zien. 
Categorie: Schoonheidssalon

Grijs haar?

Is je haar grijs? Geef het dan een zilver of honing spoeling om er wat helderheid of warmte aan te geven. Ben je daar nog niet aan toe. Zorg dan dat je haarverfkleur dezelfde koele of warme tint heeft als je had maar dan net een of twee tinten lichter. Anders wordt het contrast te groot en krijg je een onnatuurlijke hardheid in je gezicht. Ook lichte plukken maken het geheel zachter en jaja let op dus ook jonger.
Gepubliceerd op 16 mei 2015 om 00:12

Tags:
Categorie: Kledingadvies

Welk model past bij jou?

Echt mijn ding. Jou te laten zien hoe je je min puntjes kunt camoufleren en je plus puntjes kunt accentueren. Zodat ze tegen je zeggen" ja maar jij hebt een mooi figuur", dan denk jij "hi hi ze moesten eens weten, kwestie van slim corrigeren.,hi hi" loop je trots verder in je perfect zittende jurkje. Ben je de PEER? Maak boven breed op de heupen aangesloten en gerend uitlopend. Ben je RECHT? Maak in de taille een riempje(suggereert taille)schouders verbreden. Bij beide figuren creëer je zo de zandlopersvorm. Appeltje Eitje. Blij de feestdagen in. Succes.
Gepubliceerd op 16 mei 2015 om 00:12

Tags:
Categorie: Algemeen

Het snelle bruidje

En daar zat ik dan in een kleine huiskamer met vier kwispelende hondjes aan mijn voeten, drie arrogant kijkende katten in hun mandjes, en in de tuin liepen ook nog een paar prachtige hanen te paraderen.
Een beestenboel maar geen bruid.
De vader had open gedaan en zei: "wil je even binnen wachten, want ze zit nog bij de kapper, ik ga haar even halen". En weg was hij weer.
Nu ben ik niet bang voor keffende hondjes, ik had mijn hand losjes voor hun koppies gehouden en ze bemoedigend geaaid. Maar je zal het maar wel zijn.
Het bruidje had ik voor een proef make-up die dinsdag daarvoor in mijn salon gehad.

Lees verder..

Gepubliceerd op 15 mei 2015 om 23:11

Tags:
Categorie: Kleurenanalyse

Kaas en Kleur op de Margriet Winterfair

De opdracht
Maaslander kaas had ik wel eens gekocht in de supermarkt en van de Margriet Winterfair had ik wel eens gehoord maar ik was er nog nooit geweest. Toen werd ik via via door een reclamebureau benaderd met de boodschap: Maaslander heeft voor de verpakking van zijn 30+ kaas vier nieuwe kleuren verzonnen en die willen ze op de Margriet Winterfair laten zien. Daarvoor had het bureau bedacht om de nieuwe kleuren door Kleurstylistes te laten promoten en de vraag aan mij was:

Lees verder..

Deel BeauyColour met vrienden
Vind BeautyColour leuk
Volg BeautyColour
Privacyverklaring  |  safira