Het was weer zo’n middag vol kleur en fleur. Een kadootje van oma aan haar kleindochter.

‘Mag ik dan mee komen kijken enne mijn dochter, haar moeder misschien ook?’ had ze eerder bij het afspreken bescheiden gevraagd. Na mijn ‘natuurlijk, gezellig toch?’, stapten ze nu gedrieën mijn salon binnen.

De mooie, in zacht paars geklede oma, de lange slanke charmante moeder in een blauw zomerjurkje met print en de eveneens slanke kleindochter in kort een trendy shortje, dubbel hemdje erboven, mooi koppie met prachtig lang haar.

Op mijn verzoek hadden de twee dames hun eigen kleurenwaaier meegenomen.

‘Zo, die zijn van lang geleden’, riep ik verheugd en herkende de oude waaiers van mijn opleiding en zag mij zo’n 20 jaar geleden weer in de klas zitten. ‘Ja’ zeiden ze, ‘het is al heel lang geleden dat wij dat hebben laten doen. Kloppen ze nog wel?’
Ik bestudeerde hun kleuruitstraling en profielschets en constateerde: “Ja klopt aardig, is goed gedaan hoor. Tja gedegen goede opleiding gehad hè, die analistes van toen”. ‘Maar’, vervolgde ik, ‘ik kijk tegenwoordig naast kleur naar veel meer extra’s zoals: stijl, maat, mode, model en karakter’.

Nou daar wilden ze alle drie alles over weten en na zo’n klein uurtje kwam kleindochterlief dan toch voor de spiegel te zitten.

Zij werd al vaak als model gevraagd en had een klassiek evenwichtig gezicht met een brede kaaklijn en een smalle kin, heel bijzonder. De diepe, koele zomerkleuren kleurden haar lichte huid roze op, deden haar ogen helderblauw glanzen en haar gezichtsvorm prachtig uitkomen.
Daarna een haarcoupe- en halslijnadvies en de ietwat verlegen maar nieuwsgierig kijkende kleindochter wilde nu alles weten. Ze drapeerde haar voorkeur kleurendoeken uit haar kleurenpalet zelf als een volleerd modemodel om haar ranke hals, keek in de spiegel en lachte, ‘dit is mooi, staat me goed hè?’

En zo was oma’s missie geslaagd. Bij het afscheid zei ze nog: ‘Oh ja dat wil ik nog even zeggen, ik vond je website er uit springen, mooie kleuren en heel aantrekkelijk. Daarom heb ik voor dit adres gekozen’. En ze straalde van oor tot oor, net als beide andere dames.
Kijk en dat was dan met recht weer zo’n leuke middag vol kleur en fleur.

Wat een mooi verhaal is dit, en het was inderdaad GEWELDIG !! We hebben er zoveel van geleerd en het was heel gezellig… dank je wel voor deze bijzondere middag!

Moeder Rinke van Wijngaarden

We kijken alle drie terug op een gezellige, leuke, leerzame middag die veel stof tot denken/napraten heeft gegeven. En Madelief, de jongere kleindochter, zegt dat ze niet kan wachten met het kleuradvies tot ze zestien is! (is nu twaalf). We zullen wel zien. 

Oma Annie Schep

Share This